DOGGY SENIOR 12KG

379 kr

341 kr

Levereras normalt från oss 2–3 vardagar.

Doggy Senior är ett foder som är  tillagad med färsk svensk kyckling och naturliga råvaror med hög smaklighet. Det är inte adderat några onödiga tillsatser och det har producerats på ett sätt som behåller en naturlig komposition av råvaran. Fodret har ett anpassat närings- och energiinnehåll anpassat för den äldre hunden. 

Äldre hundar har ofta en lägre aktivitetsnivå och har då ett lägre energibehov. Med tillsatta FOS-fiber (fructooligosackarider), en råvara som gynnar tillväxten av goda bakterier i tarmen, och milda spannmål som ris och majs, ger också fodret en god smältbarhet. Fodret har en hög vitaminhalt och vi har tillsatt Vitamin C, som är en naturlig oxidant.

Fodret har dessutom en form som ger ett lagom tuggmotstånd och bidrar med en mekanisk rengöring av tänder och tandkött och motverkar tandsten. 

SAMMANSÄTTNING: Spannmål* (därav majs 25%, ris 10%), kött och animaliska biprodukter (därav färsk svensk kyckling* 10%), oljor och fetter*, vegetabiliska biprodukter* (därav linfrö 1%), mineralämnen, cikoriainulin* (FOS 0,63%), jäst*. *Naturlig råvara. 

TILLSATSER PER KG: Näringstillsatser: Vitamin A 11300IE, vitamin D3 1200IE, vitamin C (l-askorbylfosfat) 400mg, vitamin E (all-rac-?-tokoferylacetat) 300mg, koppar(II)sulfat pentahydrat 24mg; mangan(II)oxid/mangan(III)oxid 10mg; zinksulfat monohydrat 100mg; kalciumjodat anhydrat 1,8mg. Tekniska tillsatser: Naturlig antioxidant. 

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR: Protein 23%, fettinnehåll 9%, kolhydrater (NFE) 53%, växttråd 2,5%, råaska (mineraler) 6% (därav kalcium 0,9% och fosfor 0,8%), vatten 10%. Omsättbar energi 1380 kJ/100g.