Pälsvård Hund

Regelbunden pälsvård för din hund är en viktig del av att ta hand om den. Pälsvården ser inte bara till att din hund blir skinande ren och tovfri, utan är också ett utmärkt tillfälle att genomföra en rutinmässig hälsokontroll.


Skär till 1854 Arcodiamond Blade
619 kr

Hund Klofil Elektrisk Batteridriven Hund Klofil Elektrisk Batteridriven
259 kr

Klippmaskin Moser/Wahl Rex Mini
599 kr

Klippmaskin Moser Rex
1 090 kr

Klippmaskin Moser med TBH Set
749 kr

Klippmaskin Wahl KM2 2 Hastigheter Klippmaskin Wahl KM2 2 Hastigheter
1 995 kr

Klippmaskin Moser Arco Pro Klippmaskin Moser Arco Pro
1 999 kr

Klippmaskin Moser Max 45
1 706 kr

Klippmaskin Moser Max 50
2 336 kr

Klippmaskin Wahl Häst Avalon Klippmaskin Wahl Häst Avalon
3 146 kr

Klippmaskin Wahl Creativa Klippmaskin Wahl Creativa
2 499 kr

Klippmaskin Moser/Wahl KM5 2 Hastigheter
2 599 kr

Klippmaskin 2 Hastigheter
2 995 kr

Moser Skär 4F 9mm
649 kr

Moser Skär 5F 7mm
649 kr


Regelbunden pälsvård för din hund: snabbaste vägen till "framgång"

För att inte pälsen ska bli för trubbig, måste den borstas regelbundet med tryck. Borsta först mothårs och sedan medhårs. Förutom att hunden måste borstas och kammas regelbundet, måste den också trimmas och badas minst en gång i halvåret.
Här hittar du produkter som tar hand om din hunds pälsvård. 

Här på hundbursbutiken.se hittar du allt du kan tänkas behöva inom pälsvård

I vårt sortiment hittar du bland annat det här:

Hundschampo och hundbalsam för att kunna tvätta hunden efter en smutsig promenad och också hålla pälsen i gott skick
Karda/borste och metallkam som reder ut tovor i pälsen.
En bra sax för att kunna klippa bort större tovor och hålla efter frisyren.
Klotång eller klofil för att hålla efter klorna.
Hundtrimmer eller klippmaskin för hundar som kräver lite extra pälsvård
Du kan alltid känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi samarbetar med Klarna och PayPal och erbjuder dig flera förstklassiga betalalternativ när ni ska köpa tillbehör till pälsen/pälsvård till hunden. 

Pälsvård för hundar - viktigt i olika utsträckning

Det finns många olika typer av hundpäls, men de allra flesta hundar kan vi placera i någon av grupperna långhåriga, korthåriga eller strävhåriga hundar. Här nedan  finner du några generella råd kring pälsvård.

Det är – kanske inte så förvånande – stor skillnad på hur mycket tid och kraft du måste lägga ned på att sköta pälsen på en stor, långhårig hund och en liten korthårig. Vissa pälsar kräver särskild omvårdnad, så kallad trimning.

Vård för kort- och strävhåriga hundar

Pälsen på kort- eller släthåriga hundar är lättast att sköta. Det kan räcka med ett par bad om året, kanske i samband med att hunden fäller. En strävhårig hund däremot, som en strävhårig tax, foxterrier eller vorsteh, kräver lite mer omvårdnad. Hundens päls bör trimmas minst ett par gånger om året och hunden badas någon gång i månaden. Raser med underull bör skrapas med en underullsskrapa. Borsta mothårs med borsten för att ta bort de döda håren. Hundar med korthårspäls bör sällan badas, eftersom det naturliga fettet behöver minst 6 veckor på att återhämta sig helt och hållet.

Långhåriga hundars pälsvård

Hundar med längre hår, som collie, golden retriever, pudel och afgan, kräver normalt en större insats. Långhåriga hundar kan fälla ganska mycket och behöver borstas och badas oftare. Borstar du pälsen utomshus slipper du en hel del hår i hemmet. För hundar med medellångt hår räcker det kanske med ett bad var fjärde vecka. Hundar med långt hår kanske ska badas dubbelt så ofta, för att inte pälsen ska tova sig, och borstas ofta.  En långhårig hund kan du med stor fördel använda balsam då det underlättar borstningen och minskar återkomsten av eventuella tovor. Hos strävhårig päls eller om du har din hund rakad bör den badas efter behov.

Vad för pälsvård passar din hund?

Den kanske bästa källan till kunskap är din egen uppfödare. Fråga hur han/hon tar hand om pälsen på sina hundar. Kanske känner uppfödaren också till något bra hundtrim i närheten, som har erfarenhet av pälsen på din ras. Om du vill lära dig att själv trimma eller klippa din hund kan din uppfödare kanske visa hur man ska göra, eller rekommendera någon kurs. Hör också med din ras- eller specialklubb om de anordnar kurser i pälsvård.