Hundhalsband

Välj rätt typ av halsband till din hund

En vacker accessoar eller ett säkert och hållbart tillbehör i hundvardagen? Med tanke på att ett hundhalsband ofta är något din hund bär varje dag, så kan det vara värt att lägga ner lite tid på val av typ och modell. Hund halsband kan vara ett av de roligaste köp som man gör till sin hund. Se till att anpassa ert halsband till hund efter ert behov och aktivitet.

Läsmer


Att välja mellan en hundsele eller halsband är en smaksak för både hund och ägare. Vissa hundar föredrar en sele, som inte ger samma tryck på halsen som ett hund halsband gör, medan andra trivs bättre med ett halsband avsett för hundar.

Många olika hundhalsband

Det finns olika typer av  hundhalsband och du kan välja mellan stryp, halvstryp och fast halsband. Har du en stark hund som drar kan ett stryphalsband eller en nosgrimma hjälpa för att få lugnare promenader. Se till att välja rätt storlek på halsbandet, så att din hund kan få en trevlig upplevelse samtidigt som den inte kan slita sig. För valpar finns det speciella valphalsband som kan användas som ett första alternativ.


På hundbursbutiken.se hittar du allt du kan tänkas behöva inom halsband till hunden

Tänk på till vilket ändamål halsbandet användas? Välj ett hundhalsband som passar din och din hunds vardag. Ett tåligt nylonhalsband med spänne för en hund som springer i skog och mark, ett brett halsband med halvstryp om du lätt vill kunna ta av och på halsbandet, eller ett bekvämt brett läderhalsband för hunden som har halsbandet på sig under långa stunder. 

Viktigt att tänka på att smala stryphalsband orsakar smärta och påfrestar hundens nacke vid upprepade ryck i halsbandet. Till den glada (livliga) hundar rekommenderar vi alltid bredare halsband!
Har du en valp så välj ett lätt justerbart valphalsband med knäppe.
Glöm inte  om promenaderna sker under dygnets mörka timmar? Välj ett reflex halsband eller med reflekterande detaljer på hundhalsbandet. och glöm inte reflexer till husse och matte... lika viktigt! 

Du kan alltid känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi samarbetar med Klarna och PayPal och erbjuder dig flera förstklassiga betalalternativ när ni ska köpa tillbehör till koppel till hunden.