Hundsele

Välj en sele till din hund!

Bekvämt och säkert för din hund! 

En Hundsele som passar bra gör promenad och utomhusaktiviteter bekväm och säker för dig och din hund! En hundsele kan vara ett bra alternativ till hundhalsband om man skall ut med hunden ex i skogen, över stock och sten, balansgång mm. Eller bara ett bekvämt alternativ till halsband. En hundsele med handtag upptill är praktiskt då du kan ge din hund en hjälpande hand och stöttning om det behövs. Om hunden skulle falla kan du snabbt fånga upp den och hjälpa den med handtaget.

Hundbursbutiken har olika selar för olika ändamål som:
Bilbältessele som är krocksäker, flytväst hundsele, väsksele för hund. 

EzyDog Saddle Bags Par S med Reflex EzyDog Saddle Bags Par S med Reflex
589 kr


På hundbursbutiken.se hittar du allt du kan tänkas behöva inom selar till hunden

I vårt sortiment hund sele hittar du bland annat det här:


Hundsele
Bilbältesele för bil
Reflexsele till hunden
Flytväst till hunden
Dragsele till hunden cykelturer


Är sele bra för hund?

En hundsele kan ge dig bättre kontroll över din hund eftersom den motverkar ryck och drag i kopplet. Selar är utmärkta för hundar med kortare nos, såsom ex. bostonterrier och bulldogg. Hundar med andningsproblem eller nackskada kan med fördel bära hundsele eftersom drag i halsbandet kan ge upphov till hosta.


Hur väljer man hundsele?

Tänk på att hundselen skall sitta bra på hunden, inte för hårt och inte för löst. Du ska kunna få in två fingrar mellan selen och basen på din hunds hals. Selen ska inte glida lätt över din hunds huvud. Hundsele kan även förhindra att hunden drar i kopplet. Har du valp? Tänk på att välja en mjuk hundsele som går att justera allt eftersom valpen växer. Det är alltid viktigt att hund selens storlek anpassas rätt, så att gördeln runt bringan inte sitter för högt upp och därmed påverkar hundens strupe – eller sitter för långt ner, så att den därmed påverkar hundens frambensrörelser och kan skava. Fördelarna med denna typ av sele är att den lämnar hundens hals och nacke fria. 


Du kan alltid känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi samarbetar med Klarna och PayPal och erbjuder dig flera förstklassiga betalalternativ när ni ska köpa tillbehör till koppel till hunden.