DogTrubble Trä

349 kr


Ett utmanande spel för den aktiva hunden

 

Hunden ska leta godis genom att flytta flera klossar runt i en kurvig bana med bara en öppning, där klossen kan lyftas bort och godis hittas under klossen.

 

Idén 

…  med DogTrubble är förstås att du och din hund ska ha en trivsam och rolig stund ihop. Hunden ska lära sig leta efter godis genom att flytta klossar runt i en kurvig bana där det endast finns en öppning som är både start och mål, under varje kloss göms godis, och godiset kan endast hittas när hunden har flyttat klossen till den enda öppningen på spelet, och därmed är i mål och få belöning av godis.

Lär hunden förstå orden t ex: vänta, varsågod, backa, apport, sitt mm samtidigt som ni spelar. Detta stärker din relation till din hund.  Du visar, Hunden/katten tittar, lyssnar och lär. Beröm när den gör rätt. Tillsammans har ni hur roligt som helst.

 

Användning….

Första gången används endast en kloss. Börja med att lägga godis i den runda öppna delen i ena änden av banan som är både start och mål. Låt hunden vara med och se när du gömmer godiset. Lägg klossen över godiset och dra in klossen endast en liten bit i banan. Låt nu hunden försöka flytta klossen med nos eller tass tillbaka till start/mål där klossen går att lyfta upp för att få tag på godisbiten. Om hunden inte förstår, lyft på klossen och visa godiset och försök igen. Ge beröm direkt när hunden gör rätt. När hunden har förstått hur spelet fungerar, lägg godis under alla klossar och fördela alla klossar över hela spelet.

Om hunden försöker att bita i spelet eller på delarna, lägg handen över och avbryt, när hunden har lugnat sig, säg varsågod och låt hunden försöka igen. Om hunden upprepade gånger vill bita, lär den att arbeta endast med tassen. Om hunden istället vill kasta sig över spelet och slå överdrivet med tassen, lär den att arbeta med nosen genom att ställa spelet på en pall/stol som är i hundens höjd, vilket också är användbart om hunden är skadad, t ex i en tass eller är nyopererad.

 

Öka svårighetsgraden.....

Vill du försvåra ytterligare för hunden, flytta alla klossar till andra sidan tills det tar stopp…..

 

Viktigt

Låt ej hunden/katten tugga eller bita i leksaken, spela det endast tillsammans med hunden/katten, lämna inte hunden/katten utan tillsyn, hunden/katten får ej leka eller tugga på klossarna/delarna. När ni spelat klart plocka undan leksaken.  Endast avsett för djur, är ej en barnleksak.

 

Passar  hundar och katter i alla åldrar och storlekar.    

Nerf Stomper Röd
339 kr
DogDomino Trä
349 kr
STARMARK GROOVY BALL LILA
269 kr
KONG Extreme Svart XXL 16 x 10
299 kr
Aktiveringsmatta För Hund
399 kr