DogDomino Trä

349 kr

314 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Ett klurigt spel för den aktiva hunden

 

Hunden skall försöka placera de flyttbara brickorna i rätt läge så att klossarna friläggs och hunden kan dra ut kloss efter kloss och därmed hitta det gömda godiset under klossarna.

 

Idén 

…  med DogDomino ärkommer du och din hund ha en trivsam och rolig stund ihop. Hunden lär sig leta efter godis genom att försöka dra brickorna i rätt läge så att klossarna friläggs och går att dra ut och därmed hitta godiset som är gömt under klossarna.

Lär hunden förstå orden t ex: vänta, varsågod, backa, apport, sitt mm samtidigt som ni spelar. Stärker din relation med din hund.  Du visar. Hunden/katten tittar, lyssnar och lär. Beröm när den gör rätt. Tillsammans har ni roligt! 

 

Användning….

Första gången används endast en kloss. Låt hunden vara med och se när du gömmer godiset. Börja med att lägga godis under alla brickor samt i klossen, placera klossen i ett av sidofacken. Låt klossen vara frilagd så brickorna inte blockerar klossen, så att hunden kan flytta ut den och hitta godiset. När du ser att hunden förstår hur spelet fungerar, göm godis under alla brickor samt under alla klossar, placera brickorna så att klossarna ej går att dra ut och låt hunden börja jobba för att hitta alla godisbitar…..

Om hunden försöker att bita i spelet eller på delarna, lägg handen över och avbryt, när hunden har lugnat sig, säg varsågod och låt hunden försöka igen. Om hunden upprepade gånger vill bita, lär den att arbeta endast med tassen. Om hunden istället vill kasta sig över spelet och slå överdrivet med tassen, lär den att arbeta med nosen genom att ställa spelet på en pall/stol som är anpassad efter hundens storlek, vilket också är användbart om hunden är skadad t ex i en tass eller är nyopererad.

 

Viktigt

Låt ej hunden/katten tugga eller bita i leksaken, spela det endast tillsammans med hunden/katten, lämna inte hunden/katten utan tillsyn, hunden/katten får ej leka eller tugga på klossarna/delarna. När ni spelat klart plocka undan leksaken.  Endast avsett för djur, är ej en barnleksak.

Passar  hundar och katter i alla åldrar och storlekar. 

KONG Extreme Svart XXL 16 x 10
269 kr 299 kr
STARMARK GROOVY BALL LILA
242 kr 269 kr
GORRRRILLA CLASSIC XL
242 kr 269 kr
BUSY BUDDY Kibble Nibble Feeder Ball M/L
167 kr 185 kr
DOG SPINNY PLAST
212 kr 235 kr