Foder


Att välja rätt hundfoder eller hundmat till sin älskade hund kan kännas svårt och krångligt, särskilt om man är ny som hundägare. På marknaden finns det en hel uppsjö av olika hundfoder att välja mellan. Så hur ska man då tänka när man väljer hundfoder så att man hittar rätt till sin fyrbenta bästa vän?

Hundens Storlek.

När man ska välja hundfoder så är en bra riktlinje att börja med att utgå ifrån hundens vikt eller förväntade vuxenvikt om den är en valp. Det beror på att olika stora hundar har speciella näringsbehov. Så beroende på om man har en hund av liten, mellan eller stor ras så kommer sammansättningen av hundfodren skilja sig åt.

Foder för små hundar innehåller ofta mer energi, då små hundar generellt förbrukar mer energi i förhållande till sin storlek än den stora hunden. Små hundar är ofta mer kräsna med vad de får för foder och vill gärna ha ett smakrikt foder som smakar och doftar extra gott. Foder till små hundar har även mindre storlek på foderkulorna för att passa den lilla munnen.

 

När det gäller foder för stora hundar så innehåller de istället en mindre mängd energi och en väl avvägd balans mellan olika mineraler för att främja lederna och skelettet på bästa sätt.