Trockenfutter

Torrfoder är en typ av hundmat som innehåller maximalt 14% vatten och som oftast består av ingredienser som torkats eller frystorkats. Torrfoder är en av de viktigaste delarna i hundens kost, speciellt för hundar som inte tuggar tuggben. För att behålla en god munhygien och friska tänder är hundar i stort behov att riktigt tuggmotstånd i kosten. Äter inte din hund tuggben, är torrfoder i daglig kost ett måste för att tillgodose hundens behov av tuggmotstånd.Sortera efter Varumärke. (valfritt)

DOGGY SLIM 12KG
37.78 EUR 41.98 EUR

Doggy Valp 12kg
31.72 EUR 35.25 EUR

Doggy Original 15kg
31.05 EUR 34.50 EUR

DOGGY SENIOR 12KG
37.78 EUR 41.98 EUR

HUND ORIGINAL MINI 15KG
31.05 EUR 34.50 EUR

Hundefutter Halla aktiv 30-16 15kg
50.41 EUR 56.01 EUR

Hundefutter Halla Standard 22-12 15 kg
50.41 EUR 56.01 EUR

Hundefutter Halla aktiv 30-16 15kg
50.41 EUR 56.01 EUR

Frolic Mini 1kg 6-pack
28.53 EUR 31.70 EUR

Frolic Kyckling och Ris 1,5kg 5-pack
27.35 EUR 30.39 EUR

ROBUR SENIOR ROBUR SENIOR
30.21 EUR 33.57 EUR
ROBUR LICHT ROBUR LICHT
36.10 EUR 40.11 EUR

Välj rätt torrfoder till din hund!

Vad hunden äter är direkt kopplat till hälsan. Pälsen och huden ser frisk välmående ut, avföringen är fast i formen, hunden kliar sig eller biter inte på sig själv, andedräkten lukar inte illa, ögon klara och hunden har energi och god aptit.

Genom att ge din hund ett noga utvalt torrfoder så kan du hjälpa din hund att hålla sig i god form. Tecken på att din hund mår bra:

  • Pälsen är glänsande och huden ser frisk ut, hunden kliar och gnager inte på sig själv.
  • Avföringen är fast i formen, magen fungerar bra och näringen tas upp av kroppen.
  • Hundens andedräkt luktar inte illa.
  • Ögonen är klara och inte rinniga.
  • Hunden har tillräckligt med energi och äter med god aptit.


Hur väljer jag ett lämpligt torrfoder till min hund?

Utgå från hundens ålder och aktiveringsnivå. Om det är en valp och då hur många månader den är, en annan sak är hur stor den skall bli. Olika små eller stora raser har olika näringsbehov och behöver då i många fall olika torrfoder för att stödja en hälsosam tillväxt.

Är det en fullvuxen hund? Hur ser hundens liv ut? En fullvuxen hund behöver också olika torrfoder. Är det en sällskapshund som ligger i bädden eller går lugna promenader eller är det en sport eller träningshund som tränar och tävlar mycket så kräver dessa olika energiinnehåll i torrfodret. Är din hund äldre? Då är det en god idé att satsa på ett torrfoder för seniorer. Då hunden fyllt sju år räknas den som senior och det kan vara bra att kolla över fodergiven och maten.

En sport- eller träningsinriktad hund behöver många gånger ett högenergifoder. Det finns speciella rasfoder anpassade efter olika hundraser. Royal Canin har speciella hundfoder för exempelvis Golden Retriver, Fransk Bulldog, Labrador Retriever och många fler hundraser. 

Har din hund särskilda behov som du behöver tänka vid val av torrfoder?

Foderallergi kan drabba hunden och då behöver hunden ett torrfoder som tar hänsyn till hundens överkänslighet. Se till att maten inte innehåller några av de ingredienser som orsakar hundens överkänslighet. 

  • Foderallergi, överviktig, eller kanske dålig mage. Finns även olika torrfoder lämpade för detta. Konsultera alltid veterinär för att utesluta andra problem.

Spannmålsfritt torrfoder

Om hunden ofta är lös i magen eller kliar sig, kan orsaken finnas i torrfodret. För en känslig hund kan spannmålsfritt torrfoder vara vägen till en lugnare mage och en frisk hud. Givetvis ska man först och främst utesluta att det är något annat som besvärar hunden. Är du osäker, kontakta din veterinär.

I många fall är de spannmålsfria torrfodren även hypoallergena och har en högre kötthalt, vilket bidrar till fodrets smältbarhet. Det är viktigt att komma ihåg att källan till problemen inte behöver vara spannmål, eller åtminstone inte alla spannmål. Begreppet är brett och en hund kan vara överkänslig mot vete samtidigt som den kan tåla ris.

 

Vad är holistiska och hypoallergena torrfoder?

Hypoallergena torrfoder innehåller inte de vanligaste allergenerna. Till dessa räknas ofta vete, soja, majs, fläskkött, nötkött och mejeriprodukter.

I ett holistiskt torrfoder kombinerar man högkvalitativa ingredienser och produktionsprocesser, samtidigt som man adderar ingredienser som påvisats främja hälsan.

Var observant på hur din hund mår varje dag! Ju mer du lär känna din hund desto lättare är det att agera snabbt när någonting inte är som det ska. Ett noga utvalt torrfoder av hög kvalitet lägger grunden för att se till att din hund håller sig frisk och kry och får massor av energi till bus och äventyr med sin bästa vän - dig!