Bia bädd

Bia bädden har tillverkats i Sverige sedan 1969 och är originalet till mjuka hundbäddar.

Bias mjuka och sköna bäddar har blivit hundarnas favorit och är idag Skandinaviens mest sålda hundbädd. Den är ergonomisk, lätt att torka av, passar alla raser och är fri från giftiga ämnen. Bland våra produkter finns bäddar för inom– och utomhusbruk, madrasser och överdrag. Vi har bäddar med tryckavlastande botten för sjuka/äldre hundar och bäddar med mer slitstarkt material som passar valpar lite bättre.


Bia Bädd - En svensk klassiker

Historien började med en dobermann som hette Bia, hon hade ingen skön sovplats men hennes husse Bengt jobbade i möbelindustrin och tillverkade en bädd till henne. Bengt startade en tillverkning och samma modell säljs än idag, 50 år senare. Fortfarande i det familjeägda företaget.

Hundarnas favorit är definitivt en Bia bädd

Bia bädden har blivit en svensk klassiker. Tack vare sin oslagbara komfort och snygga design är den hundarnas favorit. Det skadar knappast att vår hundbädd även passar in i hemmet med sin enhelhet. Tillsammans med fina överdrag i många olika färger kan den matchas med alla typer av inredning.  

Historien började med en dobermann som hette Bia, hon hade ingen skön sovplats men hennes husse Bengt jobbade i möbelindustrin och tillverkade en bädd till henne. Bengt startade en tillverkning och samma modell säljs än idag, 50 år senare. Fortfarande i det familjeägda företaget.

Av alla hundsängar är den svensktillverkade Bia den mest sålda i Skandinavien. Det kraftiga konstlädret som utgör sängens ytterhölje är slitstarkt och lätt att rengöra. En stomme av svensk polyeter ger ergonomiskt stöd för hunden samtidigt som bäddens kanter tilltalar hundarnas instinkter från varggener.

Men den viktigaste av alla fördelar är förstås att hunden trivs i sin säng.

Bia bädden finns i varierande storlekar som passar till alla hundraser samtidigt som den är utrustad med mjuka överdrag som tillbehör. Med lyxiga sammetsöverdrag, mjuka bomullsöverdrag och gosiga pileklädslar blir Bia en vacker inredningsdetalj till hemmet.

Tillverkas i Valdemarsvik, Östergötland sedan 1969.

Placera Bia Bädden på din hunds favoritplats

I hemmet kan det vara bra att ha olika platser där hunden kan vila:
En hundbädd, till exempel Bia bädd, mjuk fodrad som är placerad på en lite lugnare plats i bostaden där hunden kan vila och ha en god sömn utan att bli störd. Hundfilt  använder man i exempelvis i soffan för att slippa allt för mycket hundhår. Hundmadrass är en bra plats för hunden att ligga på i till exempel köket där resten av familjen ofta rör sig. Hunden kan då lugnt ligga och observera vad alla gör och vara delaktig i alla familjebestyr

Mer bra platser för hunden är:

  • Kylmatta på balkongen för lata dagar i solen.
  • Hundfäll i bilburen för en skönare resa.

    Hunden på kontoret? Då är en hundfäll perfekt att ligga och slappa på under arbetsdagen.